Amanda Egilson by hand and heart proudly present:

Det allra senaste tillskottet i Amanda Egilsons sortiment är ett smycke framtaget med tanke på barn. De flesta tycker att halsband är mest till för små tjejer, och hittills har vi framför allt haft små brickor i form av hjärtan eller med små pärlor. Därför är jag extra glad att äntligen kunna presentera en form som jag tycker passar lika bra för små killar, och som dessutom har en stark symbolisk betydelse: En elefant. Vår lycko-elefant!

Smycket är helt i äkta silver och handgjort. Namnet är inhamrat bokstav för bokstav för att du ska få ett helt igenom handgjort smycke med mycket själ och hjärta. Öglan är lödd för att det lilla barnet inte ska kunna bita upp den. Själva elefanten är inte bitsäker, utan kommer att få små minnesvärda bitmärken om barnet vill provsmaka. :)

Priset inkl 36 cm pansarlänk och 1 st namn på framsidan är 1099kr. Det går även bra att få födelsedatum, födelsevikt och längd på baksidan om man vill.


Ett barnhalsband med namn, i form av en lycko-elefant. Helt handgjort i äkta silver. Amanda Egilson by hand and heart.

Elefanten som symbol:

Elefanten är ett mycket positivt symboldjur. Den står för styrka, lojalitet, tålamod, bra minne, klokhet och äktenskaplig lycka och eftersom den lever så länge även för seger över döden. I Asien var de kända för sin klokhet och var kungliga riddjur. Inom hinduismen hade skrivkonstens, visdomens, lyckans och välgångens gud Ganesha elefanthuvud. I kina står de för styrka och klokhet. I antikens västliga länder var de pågrund av sin intelligens ett attribut för Merkurius.

I drömtolkningar kännetecknar de livets enorma potentiella kraft i tillväxt och aktivitet. Att fly från en elefant betyder att man är rädd för sin inre kraft.

En vit elefant är ett soldjur helgad åt Buddha. Enligt en legend så drömde Buddhas mor Maya att en vit elefant vidrörde hennes högra sida innan hon blev gravid.


Många kramar

Amanda

 

Källa: missmagicgirl